Thursday, June 3, 2010

Apakah senjata untuk Memusnahkan Israel?

"Sekarang hebat diperkatakan mengenai isu kezaliman Israel terhadap penduduk Palestin. Tiap-tiap hari umat Islam di sana mengalirkan air mata mengenangkang nasib mereka di tanah air sendiri. Kezaliman tentera Zionist amat kejam sehinggakan semua orang tidak kira jantina habis semua di bunuhnya. Apakah negara Islam yang lain tidak menyedari hakikat ini?

Jawapan adalah YA!!..tetapi apakan daya umat Islam pada masa sekarang ini, semuanya serba kekurangan. Apa yang kurang bagi mereka? Kalau di ukur dari segi ketenteraan, memang tentera zionist ini memiliki segalanya. Negara-negara Islam masih lagi tidak mampu untuk memiliki teknologi ketenteraan tersebut. Sebab itulah negara-negara Islam membisu bila isu Palestin ini di bicarakan. Oleh yang demikian, apakah senjata untuk melawan mereka ini?

Pada hemah saya, kekuatan Israel ini adalah berpunca daripada sumber ekonomi yang mereka perolehi. Cuba lihat jenama-jenama yang terkenal di dunia ini. Semuanya dipelopori oleh orang-orang yahudi. Baik dari segi produk makanannya Nestle, McDonald, Starbuck, Coca Cola, dan sebagainya kebanyakkannya dipelopori oleh bangsa yahudi. Bagaimana nak boikot produk mereka??? Sedangkan kita dari kecik sudah di ajar minum Milo..milo tu product nestle..pergi saja supermarket, berapa banyak produk yang di keluarkan oleh mereka.

Kalau kita boikot, alamatnya sengsara kita juga kita nak hidup Kerana apa? Kerana orang-orang Islam masih belum ada produk yang setanding dengan mereka. Oleh yang demikian, orang Islam harus berlajar bagaimana cara orang Islam dahulu kala berniaga. Supaya sumber ekonomi yang kita perolehi dalam perniagaan boleh digunakan untuk meningkatkan kekuatan negara-negara Islam. Negara-negara Islam kaya dengan sumber asli dan galian. Tetapi yang menyedihkannya, kebanyakkan hasil galian negara-negara Islam telah di rompak dan di usahakan oleh orang yang bukan Islam. Apa semua ini boleh terjadi kepada negara-negara Islam. Orang-orang Islam bising bila kita diserang, tetapi apakah kita berpegang kepada ajaran islam yang sebenar?

Bila berbicara soal kekejaman tentera Israel terhadap unat Islam semua melenting. Tetapi bila disuruh untuk mematuhi ajaran agama Islam pun ada yang masih melenting kerana tidak releven untuk zaman kini. Jadi apa yang perlu di banggakan sebagai seorang Islam apabila ajaran agama tidak diikuti. Kekuatan orang Islam bukan terletak di senjata tetapi terletak di dalam Nur Islam itu sendiri.

Oleh yang demikian, para pemimpin Islam kembalilah kepada aturan agama. Angkat balik perundangan Islam, laksanakan hukum hudud, kuatkan jati diri dengan Islam. Sekiranya semua itu kita ikuti nescaya bukan sahaja dari senjata ekonomi dunia kita pegang, malah Israel senang-senang kita tendang.

Mata Siapa Yang Tidak Pernah Menangis.

"Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu dan menyebarkan risalah bertajuk "Jalan-jalan Syurga" dan beberapa karya Islamik yang lain.
Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak keluar seperti biasa meghulurkan risalah-risalah Islam itu, hari itu menjadi amat dingin dan hujan mulai turun. Anak kecil itu mula membetulkan jubahnya yang masih kering dan panas dan seraya berkata "Ayah! Saya dah bersedia" Ayahnya terkejut dan berkata "Bersedia untuk apa?". "Ayah bukankah ini masanya kita akan keluar menyampaikan risalah Allah" "Anakku! Bukankah sejuk keadaan di luar tu dan hujan juga agak lebat" "Ayah bukankah masih ada manusia yang akan masuk neraka walaupun ketika hujan turun" Ayahnya menambah "Ayah tidak bersedia hendak keluar dalam keadaan cuaca sebegini" Dengan merintih anaknya merayu "Benarkan saya pergi ayah?" Ayahnya berasa agak ragu-ragu namun menyerahkan risalah-risalah itu kepada anaknya "Pergilah nak dan berhati-hatilah. Allah bersama-sama kamu!" "Terima kasih Ayah"
Dengan wajah bersinar-sinar anaknya itu pergi meredah hujan dan susuk tubuh kecil itu hilang dalam kelebatan hujan itu. Anak kecil itu pun menyerahkan risalah-risalah tersebut kepada sesiapa pun yang dijumpainya. Begitu juga dia akan mengetuk setiap rumah dan memberikan risalah itu kepada penghuninya. Setelah dua jam, hanya tinggal satu saja risalah "Jalan-jalan Syurga" ada pada tangannya. DIa berasakan tanggungjawabnya tidak akan selesai jika masih ada risalah di tangannya. Dia berpusing-pusing ke sana dan ke mari mencari siapa yang akan diserahkan risalah terakhirnya itu namun gagal. Akhirnya dia ternampak satu rumah yang agak terperosok di jalan itu dan mula mengatur langkah menghampiri rumah itu. Apabila sampai sahaja anak itu di rumah itu, lantas ditekannya loceng rumah itu sekali.
Ditunggunya sebentar dan ditekan sekali lagi namun tiada jawapan. Diketuk pula pintu itu namun sekali lagi tiada jawapan. Ada sesuatu yang memegangnya daripada pergi, mungkin rumah inilah harapannya agar risalah ini diserahkan. Dia mengambil keputusan menekan loceng sekali lagi. Akhirnya pintu rumah itu dibuka. Berdiri di depan pintu adalah seorang perempuan dalam lingkungan 50an. Mukanya suram dan sedih. "Nak, apa yang makcik boleh bantu?" Wajahnya bersinar-sinar seolah-olah malaikat yang turun dari langit. "Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik. Saya datang ini hanya hendak menyerahkan risalah akhir ini dan makcik adalah orang yang paling bertuah". Dia senyum dan tunduk hormat sebelum melangkah pergi. "Terima kasih nak dan Tuhan akan melindungi kamu" dalam nada yang lembut Minggu berikutnya sebelum waktu solat Jumaat bermula, seperti biasa Imam memberikan ceramahnya. Sebelum selesai dia bertanya "Ada sesiapa nak menyatakan sesuatu" Tiba-tiba sekujur tubuh bangun dengan perlahan dan berdiri. Dia adalah perempuan separuh umur itu. "Saya rasa tiada sesiapa dalam perhimpunan ini yang kenal saya.
Saya tak pernah hadir ke majlis ini walaupun sekali. Untuk pengetahuan anda, sebelum Jumaat minggu lepas saya bukan seorang Muslim.Suami saya meninggal beberapa tahun lepas dan meninggalkan saya keseorangan dalam dunia ini" Air mata mulai bergenang di kelopak matanya. "Pada Jumaat minggu lepas saya mengambil keputusan untuk membunuh diri. Jadi saya ambil kerusi dan tali. Saya letakkan kerusi di atas tangga menghadap anak tangga menuruni. Saya ikat hujung tali di galang atas dan hujung satu lagi diketatkan di leher. Apabila tiba saat saya untuk terjun, tiba-tiba loceng rumah saya berbunyi. Saya tunggu sebentar, pada anggapan saya, siapa pun yang menekan itu akan pergi jika tidak dijawab. Kemudian ia berbunyi lagi. Kemudian saya mendengar ketukan dan loceng ditekan sekali lagi". "Saya bertanya sekali lagi. Belum pernah pun ada orang yang tekan loceng ini setelah sekian lama.
Lantas saya melonggarkan tali di leher dan terus pergi ke pintu" "Seumur hidup saya belum pernah saya melihat anak yang comel itu. Senyumannya benar-benar ikhlas dan suaranya seperti malaikat". "Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik" itulah kata-kata yang paling indah yang saya dengar". "Saya melihatnya pergi kembali menyusuri hujan. Saya kemudian menutup pintu dan terus baca risalah itu setiap muka surat. Akhirnya kerusi dan tali yang hampir-hampir menyentap nyawa saya diletakkan semula ditempat asal mereka. Aku tak perlukan itu lagi".
"Lihatlah, sekarang saya sudah menjadi seorang yang bahagia, yang menjadi hamba kepada Tuhan yang satu ALLAH. Di belakang risalah terdapat alamat ini dan itulah sebabnya saya di sini hari ini. Jika tidak disebabkan malaikat kecil yang datang pada hari itu tentunya roh saya ini akan berada selama-lamanya di dalam neraka" Tiada satu pun anak mata di masjid itu yang masih kering. Ramai pula yang berteriak dan bertakbir ALLAHUAKBAR! Imam lantas turun dengan pantas dari mimbar lantas terus memeluk anaknya yang berada di kaki mimbar dan menangis sesungguh-sungguh hatinya. Jumaat ini dikira Jumaat yang paling indah dalam hidupnya. Tiada anugerah yang amat besar dari apa yang dia ada pada hari ini. Iaitu anugerah yang sekarang berada di dalam pelukannya. Seorang anak yang seumpama malaikat. Biarkanlah air mata itu menitis. Air mata itu anugerah ALLAH kepada makhlukNya yang penyayang. Panjangkanlah risalah ini.
Ingat ALLAH sentiasa menyayangi dan memelihara kamu!

ALLAHUAKBAR!
Wassallam